fbpx

Sinä ET OLE syyllinen epäonnistuneeseen laihdutuskuuriin!

Sinä ET OLE syyllinen epäonnistuneeseen laihdutuskuuriin!

Kun laihdutaan, kiitetään laihdutuskuuria ja jos epäonnistutaan, syytetään itseä

Tämä on se tavallisin kaava. Jos laihdutuskuurin avulla pystytään laihtumaan viikoiksi tai kuukausiksi, kiitellään sen toimivuutta. Jos taas kuuri jää kesken tai laihdutustulos saavuttamatta, syynä pidetään itseä ja itsekurin puutetta. On myös yleistä, että syöminen palaa takaisin vanhoihin kaavoihin laihdutuskuurin loputtua ja paino palaa entisiin lukemiin ja usein ylikin. Tästäkin on tapana syyttää itseään. Vika ei kuitenkaan ole itsessä, vaikka itseään on helppoa syyttää.

Vika on laihdutuskuurissa!

Nyt sanon tämän aivan suoraan: vika ei ole sinussa, vaan laihdutuskuurissa. Kaikki laihdutuskuurit perustuvat itsekuriin ja se on valitettavasti ehtyvä voimavara.  Kukaan ei jaksa noudattaa laihdutuskuuria lopun elämäänsä, oli itsekuri kuinka vahva tahansa. Siksi mikään laihdutuskuuri ei ole ratkaisu pysyvään painonhallintaan. Voisi sanoa, että olet miltei tuomittu epäonnistumaan alusta alkaen, jos valitset laihdutuskuurin.

Laihdutuskuurille tyypillistä on joidenkin ruokien kieltäminen

Usein laihdutuskuureissa on tehty hyvin selväksi, mitä saa syödä ja mitä ei.  Selkeät ohjeet houkuttelevat kiireistä ihmistä. Mutta tässä piilee sudenkuoppa. Kukaan ei jaksa rajoittaa ruokavaliotaan pitkään. Ja mitä tapahtuu, kun eteen tulee syntymäpäivät tai juhlapyhä? Laihdutuskuurista on luovuttava, koska se ei vaan sovi yhteen todellisen elämän kanssa. Tästä seuraa epäonnistumisen tunnetta ja jopa itsevihaa. Ja lisään vielä, että ravitsemussuositukset eivät kiellä minkään ruoka-aineen syömistä. Kaikkea saa ravitsemussuositusten mukaan syödä, mutta joidenkin ruokien määrää on syytä hieman rajoittaa. Vain laihdutuskuurit kieltävät tiettyjen ruoka-aineiden syömisen. Nykyaikaiseen painonhallintaan kuuluvat myös herkkuhetket kohtuudella.

Usein myös ruoan määrää rajoitetaan rankalla kädellä

Useimmissa laihdutuskuurimainoksissa lupaillaan hurjia laihtumistuloksia lyhyessä ajassa. Tämä vaatii aina ruoan energiamäärän voimakasta rajoittamista. Kyllähän nälässä olo laihduttaa, mutta sen eteen on ponnisteltava joka päivä. Laihdutuskuuri on useimmille jokapäiväistä kärsimystä ja kurjaa oloa. Mukavin hetki on silloin, kun laihdutuskuurin lopettaa. Kehon nälkäviestien ohittaminen ei ole terveellistä fyysisesti eikä psyykkisesti. Jatkuva nälkä altistaa ahmimiselle, ja kun niin tapahtuu, syytetään taas itseä. Kun vika on tälläkin kertaa laihdutuskuurissa ja liiallisessa energian rajoittamisessa. Tässäkin asiassa on tuomittu epäonnistumaan alusta alkaen.

Pysyvässä painonhallinnassa itsekuriin ja kehonsa nälkiinnyttämiseen ei voi tukeutua

Koska itsekuri loppuu jokaiselta ennemmin tai myöhemmin, sitä ei kannata käyttää, jos tavoitteena on pysyvä painonhallinta. Kehon nälkiinnyttäminen ei toimi sekään. Pysyvä painonhallinta vaatii aivan toisenlaisia ratkaisuja. Syömisen perustana tulee olla riittävä energiansaanti ja terveelliset ruokavalinnat. Näillä keinoilla saadaan toistuvien laihdutuskuurien  aiheuttama jojoilu loppumaan ja syöminen hallituksi. Kun syöminen on terveellistä, useimmilla painokin lähtee laskuun. Turvallisesti ja miellyttävästi, ilman pinnistelyä ja päivittäistä nälkää.

Ravintostartissa opit pysyvää painonhallintaa omaan arkeen sopivalla tavalla

Sinun ei tarvitse enää ryhtyä yhdellekään laihdutuskuurille. Ehkä olet yrittämisen ja erehtymisen kautta todennut itsekin, etteivät laihdutuskuurit toimi pitkällä tähtäyksellä. Ravintostartti on uudenlainen, terveyttä ja hyvinvointia tukeva valmennus. Opit sellaisia syömistapoja, joita pystyt noudattamaan koko loppuelämäsi. Ravintostartti on elämäntapamuutos, ei laihdutuskuuri, vaikka paino putoaakin. Se on myös enemmän kuin ravitsemusohjeita. Elämäntapamuutoksen tukena käytetään tutkittuja psykologian ja käyttäytymistieteen menetelmiä. Valmennuksen aikana koet pieniä onnistumisia säännöllisesti ja elämäntapamuutos sujuu miellyttävissä merkeissä.

Ravintostartissa annetaan elämäntapamuutokselle se aika, minkä se tarvitsee

Ravintostartissa sinun ei tarvitse pakottaa itseäsi ulkoa päin määrättyyn aikatauluun. Jokaisen ihmisen elämäntapamuutos etenee omaa vauhtiaan ja se on OK. En pakota sinua, kehoasi tai mieltäsi mihinkään, mihin se ei ole valmis. Vaikka eteenpäin meno olisi kuinka hidasta tahansa, on se silti eteenpäin menoa. Laihdutuskuurit ovat opettaneet meille, että painoa pitää pudottaa mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Tieteellinen tutkimus taas kertoo meille, että hidas painonpudotus on terveellisin tapa. Ja jos ajatellaan asiaa toiselta kannalta, ei ole realistista että 20 vuoden aikana kertyneet kilot häviäisivät muutamassa kuukaudessa. Ainakaan terveellisesti.

Tule mukaan, miellyttävä elämäntapamuutos ja pysyvä painonhallinta odottaa sinua!

Tarkemmat tiedot valmennuksesta löydät Ravintostartti-sivulta ja eri pituiset valmennukset löytyvät verkkokaupastani. Minä olen tavoitettavissa tukea ja kysymyksiä varten koko valmennuksen ajan vertaisyhteisön kautta. Minulla on takataskussani niksi jos toinenkin, miten syöminen muutetaan terveelliseksi pysyvästi. Nähdään valmennuksessa!

Jätä kommentti

Tässä blogissa saa kommentoida. Muistathan hyvät tavat. Poistan jälkikäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä laittomat sisällöt.  Arvostan eniten sellaista kritiikkiä, joka annetaan omalla nimellä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *