fbpx

Paula Vehmanen

Hei!

Olen Paula ja ihmisten kokoisten valmennusten perustaja. Kaikki se, mitä nyt edessäsi näet on minun näköiseni matkan tulosta. Olen aina pitänyt liikunnasta ja liikkunut aktiivisesti. 25 vuotta sitten aloitin ihmisten hyvinvoinnin edistämisen ryhmäliikunnan ohjaajana. Myöhemmin mukaan kuvioon on tullut ravitsemus lisäopintojen myötä. Omien kokemusteni innostamana halusin erikoistua ylipainoisten valmentamiseen. Sitä tietä olen kulkenut erilaisin askelin – vaikka aina askel ei ole pysynyt polulla lainkaan. Päämäärä on kuitenkin pysynyt koko ajan samana: tähtäimenäni on hyvinvointi, joka pohjautuu maalaisjärjen käyttöön.

Polkuni on koostunut niin halusta oppia lisää hyvinvoinnista kuin omien hyvinvointihaasteideni selättämisestä. Olen kärsinyt jaksamattomuudesta, univaikeuksista, masennuksesta, ylipainon tuomista vaikeuksista liikkumisessa, sokerikoukusta, selkävaivoista. Tiedän, että kynnys lähteä liikkumaan ihmisten pariin voi olla korkea.

Ja tiedän, miten vaikeaa on yrittää muuttaa monta asiaa elämästään kerralla – eli pyrkiä hyvinvointiin, joka koostuu useasta eri palasta.

Kun taustalla on monia hyvinvointia haastavia tekijöitä, on pysyvien elämäntapojen muuttaminen erilaista. Ja mielestäni se tarvitsee erilaista lähtöasetelmaa ja näkökulmaa. Se tarvitsee ensinnäkin pitkäjänteisyyttä – mitä kauemmin aikaisemmat tottumukset ovat olleet olemassa, sitä enemmän aikaa niiden muuttaminen vaatii. Muutamia viikkoja kestävät ohjelmat voivat olla hyviä alkusysäyksiä, mutta jo heti alussa muutokselle olisi tärkeää varata mielestään tilaa ja aikaa riittävä määrä.

Sanotaan, että uuden työn kokonaisvaltainen haltuunotto kestää noin vuoden verran – ja sekin usein vasta pintaraapaisu -, joten miksi kuvittelisimme oman elämämme perustavanlaatuisen muutoksen tapahtuvan hetkessä?

Mikäli kurkkuasi alkoi juuri kuristamaan kaikki tämä paasaus pahuksen maratonmatkasta, niin todettakoon, että tätä matkaa ei ole tarkoitus tehdä yhden pysähdyksen, eikä edes kahden pysähdyksen taktiikalla. Tavoitteet tulee pilkkoa niin pieniksi kuin tilanne vaatii. Ja minä voin auttaa sinua siinä!

Ja se, miksi muutos tarvitsee niin paljon aikaa, johtuu suurilta osin ajattelun muokkaamisen tärkeydestä. Valmennuksissani lähdetään hellävaraisesti muuttamaan aiemmin totuttua, tuttua ja turvallistakin, pala palalta. Uuden tiedon omaksuminen ja niiden sisällyttäminen luonnolliseksi osaksi juuri sinun arkeasi vaativat toistoja, jotta ratkaisut kestäisivät elämännäköiset kolhutkin. Autan sinua onnistumaan käyttämällä käyttäytymistieteen oppeja – onnistumaankin voi oppia! 

Valmennukseni perustuvat aina tutkittuun tietoon. Olen tehnyt itse ravitsemuksessani muutoksen käyttäen tutkittua tietoa. Päivitän osaamistani jatkuvasti. Erilaisten koulutusteni ansiosta osaan myös katsoa asioita kriittisesti siten, että valmennuksiini päätyvät vain varmasti luotettavasta lähteestä peräisin oleva tieto ja menetelmät. Ei trendejä vaan kestäviä elämäntapoja.

Tervetuloa mukaan ihmisten kokoiseen matkaan!

Tutkittuun tietoon perustuvat valmennukset.

Koulutukseni

  • ACE-sertifioitu Personal Trainer. Sertifikaatti on maailman arvostetuin PT-sertifikaatti, jonka myöntää American Council on Exercise.
  • Size Inclusive Fitness
    Specialist
  • liikuntalääketieteen perusopinnot, Itä-Suomen yliopisto
  • koulutettu hieroja
  • ryhmäliikunnan ohjaaja
  • pilatesohjaaja
  • filosofian tohtorin tutkinto, työskennellyt molekyylibiologina

Kaikki koulutukseni, itseopiskeluni, työni ja tekemiseni on vahvistaneet kykyäni tarkastella tietoa kriittisesti ja poimia esiin sellaiset käytännön opit, jotka eivät pyyhkiydy pois muotivillitysten seurana. Tietotaidollani pyrin varmistamaan, että asiakas saa sekä tehokasta että turvallista ohjausta.

4 faktaa minusta

Powered By MemberPress WooCommerce Plus Integration