fbpx

Hyvinvointipaino – mikä se sellainen on?

Hyvinvointipaino – mikä se sellainen on?

Uudenlainen tapa suhtautua painoon

Hyvinvointipaino on uudenlainen tapa suhtautua painoon.  Hyvinvointipaino tarkoittaa painoa, johon keho luonnollisesti hakeutuu, kun kehoa ei ulkoapäin pakoteta johonkin. Kehon viestejä kuunnellaan ja syödään, liikutaan ja levätään kehon tarpeiden mukaan. Hyvinvointipainossa ihminen voi fyysisesti ja psyykkisesti parhaiten ja elimistö toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Keho asettuu sille parhaaseen hyvinvointipainoon itsestään, kunhan sen viestejä kuunnellaan.

Et voi itse päättää hyvinvointipainoasi

Omaa hyvinvointipainoaan ei voi päättää etukäteen ja sitten pyrkiä sitä kohti. Hyvinvointipaino määräytyy geenien perusteella ja perimiinsä geeneihin ei voi itse vaikuttaa. Hyvinvointipainoa ei voi myöskään määrittää ulkopuolelta, ei personal trainer sen enempää kuin terveydenhuollon ammattilainenkaan. Painoindeksi ja hyvinvointipaino ovat kaksi eri asiaa. Hyvinvointipainosi voi olla painoindeksisuositusten mukainen, tai sitten se ei ole. Hyvinvointipaino ei ole jokin tietty lukema, vaan enemmänkin painoalue. Paino voi vaihdella 2,5-7,5 kiloa ja olla täysin normaali.

Kuuntele ja kunnioita kehosi viestejä

Hyvinvointipaino saavutetaan kehon kylläisyys- ja nälkäviestejä kuunnellen. Tällainen syömistapa muistuttaa lapsen syömistapaa. Ruokaa syödään, kun on nälkä ja syöminen lopetetaan kun ollaan kylläisiä. Tämä on myös yksi intuitiivisen syömisen periaatteista. Intuitiivisessa syömisessä syödään myös sitä, mitä tuntee kehonsa tarvitsevan. Mitä juuri minun kehoni tarvitsee? Muuta ei tarvitse miettiä. Jokainen meistä on ollut intuitiivinen syöjä lapsena. Valitettavasti erilaiset rajoitukset ja pakot tulevat mukaan syömiseemme, kun vartumme. Rajoitamme ruuan määrää ja laatua sekä pakotamme itsemme syömään ruokia, joita kehomme ei haluaisi.

Rajoittamisesta keholähtöiseen syömiseen

Olen itse opetellut kehon viestien mukaan syömistä. Matkanteko on ollut hidasta, koska olen rajoittanut syömisiäni kolmenkymmenen vuoden ajan. Vanhoista toimintamalleista irti pääseminen vaatii vaivaa ja ajatusmaailman muuttamista. Mutta se on mahdollista, kunhan on kärsivällinen. Kontrollista irti päästäminen on vaikeaa. Suurin pelkoni oli, että jos saan syödä ruokaa niin paljon kuin haluan, en voi lopettaa syömistä koskaan. Näin ei käynyt. Sen sijaan kun söin kehon nälkä- ja kylläisyystuntemusten mukaan, iltaisin vaivannut loputon makeanhimo katosi. En ole koskaan syönyt määrällisesti niin paljon ruokaa kuin nyt. Mutta ruuan laatu on muuttunut olennaisesti: paljon terveyttä edistäviä ruoka-aineita, jolloin ne epäterveellisemmät ovat jääneet automaattisesti vähemmälle.

Rohkeasti vaan kokeilemaan!

Oman painon vahtaamisen lopettaminen on varmasti työlästä myös sinulle. Mutta kerron sinulle heti oman tärkeän oivallukseni. Painokeskeisyys syömisessä oli minulla jatkuvan pahan olon lähde. Kun lopetin painon vahtaamisen ja keskityn tekemään keholleni hyvää, vapautui paljon energiaa. Ja painoa on lähtenyt siinä sivussa. Kivuttomasti ja pysyvästi. Kunnioita kehoasi ja hyväksy perimäsi geenit. Ihminen, jonka kengännumero on 40 ei voi olettaa jalkansa sopivan koon 38 kenkään. Sama pätee odotuksiin kehon painon suhteen. Kun hyväksyt kehosi koon ja muodon, sinusta tuntuu paremmalta olla se ihminen, joka olet.

Hyvinvointipaino saavutetaan HyvinvointisyöminenTM-valmennuksen avulla

Minun valmennuksessani syödään kehon nälkä- ja kylläisyysviestejä kuunnellen. Silloin keho saavuttaa hyvinvointipainonsa. Sen painon, jossa sillä on parasta olla. HyvinvointisyöminenTM on hyvinvointikeskeinen ja painoneutraali ravintovalmennus, niin kuin nimikin jo kertoo. Siinä syömistä ei valjasteta palvelemaan tietyn painolukeman saavuttamista. Vaikka monella painokin lähtee laskusuuntaan, se on bonus – ei tavoite. Tavoitteena on parantunut kokonaisvaltainen hyvinvointi ja terveysriskien pienentäminen.

Tutustu valmennuksen sisältöön kaksi viikkoa maksutta. Tutustuminen ei sitouta sinua mihinkään.

Jätä kommentti

Tässä blogissa saa kommentoida. Muistathan hyvät tavat. Poistan jälkikäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä laittomat sisällöt.  Arvostan eniten sellaista kritiikkiä, joka annetaan omalla nimellä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *