fbpx

Neljä askelta pysyviin syömisrutiineihin

Elämäntapamuutoksessa keskeistä on uusien rutiinien juurruttaminen aivoihin

Elämäntapamuutoksessa on kyse uusien, terveyttä edistävien syömisrutiinien rakentamisesta. Kaikessa tekemisessä tulee keskittyä siihen, kuinka voit käyttää rutiineja pitkäaikaisen elämäntapamuutoksen luomiseen. Uusien rutiinien muodostamisessa auttaa että tiedät vähän siitä, miten uusi rutiini muodostuu. Tämän blogiartikkeli tarjoaa neljän askeleen ohjelman, joka auttaa sinua luomaan uusia rutiineja ja tekemään niistä osan päivittäistä elämääsi. Tämä ohjelma on kuin palapeli, jossa jokaisella palalla on oma tärkeä roolinsa.

Askel 1: Liitä uusi rutiini arkipäivääsi muistutusten avulla

Muistutus on tärkeä osa rutiinia, koska se toimii rutiinin käynnistäjänä. Se käskee automaattiohjauksesta vastaavaa aivojen osaa suorittamaan rutiinin. Muistutus voi liittyä aikaan, esimerkiksi ”joka päivä klo 14 syön välipalaksi tuoreen hedelmän”. Se voi liittyä myös toiseen toimintaan, esimerkiksi ”menen salille kun tulen töistä”. Tutkimusten mukaan molemmat ovat yhtä tehokkaita tapojen luomisessa, joten voit valita sen, joka sopii sinulle parhaiten.

Askel 2: Etsi uusi tapa, joka on niin pieni että jaksat tehdä sen joka päivä

Aloita pienellä teolla. Joinakin päivinä sinusta tuntuu siltä, että voisit tehdä enemmänkin. Joinakin päivinä voi tuntua että voisit tehdä paljonkin enemmän. Kun tapasi vakiintuu, teet ajan mittaan aina vain enemmän. Teko suurenee väistämättä. Jos sinulle tulee kuormittava elämänvaihe, voit aina palataa pienimpään mahdolliseen tekoon.

Askel 3: Muista palkita itseäsi ja huomaa pienet onnistumiset

Kun palkitsemme itseämme, aivoissa vapautuu kemikaaleja. Nämä kemikaalit tekevät hermoverkkojen muuttumisen helpommaksi. Siksi palkinnot ovat tärkeitä rutiinien muodostamisessa. Kun puhutaan palkinnoista, ihmiset ajattelevat usein vain ulkoisia palkintoja (esimerkiksi raha, ruoka, jokin lahja) mutta on olemassa toisenkinlainen palkinnon laji, luontainen palkinto. Se on sisäinen, esimerkiksi voit keskittyä siihen, miltä sinusta tuntuu jälkeenpäin kun olet mennyt asiassa eteenpäin ja miltä tuntuu olla askelta lähempänä tavoitettasi. Muista tuntea ylpeyttä saavutuksestasi sen sijaan että ruoskit itseäsi siitä, että olisit  tehnyt liian vähän.

Askel 4: Toistaminen on keskeistä uusien rutiinien muodostamisessa

Tavoilla kestää kauan juurtua aivoihin. Kun aloitat jotain uutta, se tuntuu ensin toiminnan ohjauksesta vastaavasta aivojen osasta vaivalloiselta, koska se rasittuu. Toistamisen avulla teko siirtyy aivojen automaattiohjauksesta vastaavalle osalle pikku hiljaa. Silloin tavasta tulee automaattisempi. Pitkässä juoksussa tämä säästää sekä aikaasi että energiaasi. Rutiinit vahvistuvat toistamalla vähän samaan tapaan kuin kasvit kasvavat kastelemalla.

Kaikki palapelin palat ovat tärkeitä

Jos ajattelet näitä neljää askelta palapelinä, kaikki palat tarvitaan jotta tapa voi muuttua automaattiseksi rutiiniksi. Jos sinulla on vaikeuksia saada tapaa muodostumaan, tarkista että sinulla on kaikki palapelin palat kohdillaan.

Luo rutiineja, jotka tuntuvat mukavilta ja tuovat Iloa

Elämäntapamuutos ei ole vain tavoitteiden saavuttamista, vaan myös ilon löytämistä jokapäiväisistä rutiineista. Mitä teet joka päivä, on tärkeämpää kuin mitä teet silloin tällöin. Luo rutiineja, jotka tuntuvat mukavilta sekä tuovat sinulle iloa ja energiaa. Olipa se sitten ravitseva aamiainen, meditaatiohetki tai terveellisen aterian valmistaminen, nämä pienet teot voivat muuttaa koko päiväsi positiiviseksi.

Älä pelkää kokeilla uusia tapoja toimia

Tee tietoisia valintoja, jotka vievät sinua kohti tavoitteitasi ja unelmiasi. Älä pelkää tehdä muutoksia tai kokeilla uusia asioita. Jokainen askel, oli se sitten pieni tai suuri, vie sinut lähemmäksi sitä elämää, josta olet haaveillut.

HyvinvointisyöminenTM: Helppo tapa uudistaa syömistottumuksesi

Kun olet ymmärtänyt rutiinien merkityksen ja aloittanut matkasi kohti terveellisempiä elämäntapoja, saatat huomata, että tarvitset lisätukea uusien syömisrutiinien juurruttamiseen. Tässä kohtaa psyykkinen ravintovalmennus astuu kuvaan – se on suunniteltu tekemään elämäntapamuutoksesta sujuvaa ja saavutettavaa. HyvinvointisyöminenTM-valmennuss ei ole pelkkä ruokavalio; se on henkilökohtainen matkakumppanisi kohti terveellisempää elämää. Valmennus auttaa sinua tunnistamaan ja muuttamaan syömiskäyttäytymistäsi, mikä on avainasemassa uusien, terveellisten rutiinien luomisessa. Se opettaa sinulle, miten voit tehdä viisaita valintoja ilman, että tunnet olevasi rajoitettu tai pakotettu johonkin ulkoapäin määrättyyn ruokavalioon.

Ainutlaatuinen lähestymistapa

Jokainen ihminen on yksilöllinen, ja niin ovat myös heidän tarpeensa. HyvinvointisyöminenTM mukautuu  juuri sinun elämäntilanteeseesi, tavoitteisiisi ja mieltymyksiisi sopivaksi. Se ottaa huomioon henkilökohtaiset haasteesi ja vahvuutesi, jotta voit luoda rutiineja, jotka eivät ainoastaan kestä, vaan myös tuovat iloa ja tyytyväisyyttä.

Vertaisasiantuntija pitää sinut oikealla tiellä

Vertaisasiantuntija tarjoaa sinulle tietoa, työkaluja ja ohjausta,  jotka kaikki osaltaan auttavat sinua tekemään pysyviä muutoksia. He ovat tukenasi jokaisella askeleella, kannustavat sinua ja juhlistavat kanssasi jokaista saavutustasi. Ei enää arvailuja tai epävarmuutta siitä, miten sinun tulisi muuttaa tapojasi. Valmennus tarjoaa selkeät ohjeet ja käytännön vinkkejä, jotka tekevät uusien rutiinien noudattamisesta vaivatonta. Valmennuksen ja antamani tuen avulla rakennamme sinulle rutiineja, jotka tukevat terveyttäsi ja hyvinvointiasi pitkällä tähtäimellä.

Pysyvät tulokset

Psyykkinen ravintovalmennus ei ole vain väliaikainen ratkaisu, vaan se on investointi elämäsi laatuun. Se auttaa sinua luomaan syömisrutiineja, jotka pysyvät kanssasi pitkään – muutokset, jotka eivät ainoastaan näy vaakalukemassa, vaan myös energiatasossasi, mielialassasi ja yleisessä hyvinvoinnissasi.

Aloita matkasi tänään

Jos olet valmis ottamaan seuraavan askeleen kohti terveellisempiä syömistottumuksia ja haluat, että prosessi on helppo ja nautinnollinen, psyykkinen ravintovalmennus on sinua varten. Kahden viikon maksuttomalla tutustumisjaksolla saat tarkempaa tietoa valmennuksen sisällöstä ja mitä kaikkea maksullinen valmennus saat. Tutustumisjaksolla otetaan myös ensimmäinen askel kohti Hyvinvointisyömistä, ja se yksinään tulee parantamaan elämänlaatuasi enemmän kuin uskotkaan.

Jätä kommentti

Tässä blogissa saa kommentoida. Muistathan hyvät tavat. Poistan jälkikäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä laittomat sisällöt.  Arvostan eniten sellaista kritiikkiä, joka annetaan omalla nimellä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *