fbpx

Epäonnistuminen: ystävä vai vihollinen?

Epäonnistuminen voi olla vihollisesi tai ystäväsi (ja saat itse valita, kumpi)

Epäonnistumiset? Kaikki me kohtaamme niitä. Se, mikä erottaa menestyjät muista, on tapa, jolla he suhtautuvat näihin kompastuskiviin. Vastoinkäymiset eivät ole pelkkiä esteitä; ne ovat mahdollisuuksia oppia ja kehittyä. Kun mokaat, pysähdy ja kysy: Mitä tästä opin? Mikä meni pieleen? Ja miten voin parantaa? Jos pystyt hyväksymään epäonnistumisesi ja ottamaan niistä opiksi, ne eivät ole vihollisiasi, vaan arvokkaita ystäviäsi matkalla kohti parempaa. Tässä artikkelissa esittelen viiden askeleen ohjelman, jolla muutat epäonnistumiset oppitunneiksi. Joten älä pelkää epäonnistua– jokainen epäonnistuminen on vain uuden nousun alku.

1. Mistä epäonnistuminen johtui?

Joskus epäonnistuminen johtuu vain siitä, ettei onnistuminen ollut edes mahdollista. Tai ehkä huomasit, että jossain vaiheessa homma vain lähti väärille urille. Tutki sitä hetkeä, kun homma lähti rönsyilemään, ja mieti: Mikä meni vikaan? Usein löytyy se yksi käännekohta, se ratkaiseva hetki. Kun tunnistat sen, olet jo matkalla kohti parempaa. Muista, että jokainen kömmähdys on oppitunti siitä, miten seuraavalla teet asiat toisin.

2. Kätkeytyykö epäonnistumiseen mahdollisus menestymiseen?

Kun sinä kohtaat takaiskun, pidä mielessä että siinå voi piillä mahdollisuus menestykseen. Epäonnistumisesi voi olla täynnä oivalluksia, jotka kantavat sinut voittoon myöhemmin. Tämä viisaus ei välttämättä ole heti nähtävissä, mutta kun etsit tarkemmin, aarre alkaa paljastua.

  1. Mitä voin oppia tapahtuneesta?

Joskus sitä voi hukkua oman epäonnistumisensa syövereihin niin, että epäonnistumisesta oppiminen ei käy mielessäkään. Mutta totuus on, ettei yksikään vastoinkäyminen ole turha – jokaisesta voi ottaa opikseen. Avain menestymiseen on pysyä avoimena ja oppia jokaisesta kompastumisesta.

4. Kuka voi auttaa minua tämän ongelman ratkaisemisessa?

Elämän koulussa on kaksi opettajaa: omat virheesi, jotka tuovat kokemusta, ja toisten mokat, jotka tarjoilevat viisautta. Emme voi elää tarpeeksi kauan kokeaksemme ja oppiaksemme kaiken itse. Siksi on tärkeää imeä tietoa ympärillämme olevilta – se on oikotie oppimiseen. Ole avoin toisten kokemuksille, etenkin niiden, jotka ovat käyneet läpi vastoinkäymisiä ja selvinneet niistä. Heidän neuvonsa ovat kullanarvoisia. Kuuntele, ota opiksi ja käytä sitä viisautta rakentaaksesi oman polkusi. Muista, jokainen neuvo, jonka kuulet, on aarre, joka on kerätty monien kompastusten jälkeen. Ota ne vastaan.

5. Mihin jatkan tästä?

Oppiminen ei ole vain tiedon karttumista – se on toimintatapojen uudistamista. Todellista oppimista tapahtuu vasta, kun muunnat tiedon teoiksi, kun käytät oppimaasi muokkaamaan käyttäytymistäsi. Käännä jokainen kompastuskivi mahdollisuudeksi kasvaa: kun muutat epäonniset kokemukset rakentaviksi askeleiksi, elämäsi muuttuu merkittävästi. Tee päätös – opi jokaisesta virheestä, jokaisesta vastoinkäymisestä. Ole se rohkea ihminen, joka tervehtii jokaista erehdystä kuin vanhaa ystävää, valmiina ottamaan vastaan viisauden, jonka se tuo mukanaan.

Jätä kommentti

Tässä blogissa saa kommentoida. Muistathan hyvät tavat. Poistan jälkikäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä laittomat sisällöt.  Arvostan eniten sellaista kritiikkiä, joka annetaan omalla nimellä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *