fbpx

Matka positiivisempaan kehonkuvaan

Kehonkuvasi vaikuttaa hyvinvointiisi

Kehonkuva on termi, joka on saanut viime vuosina paljon huomiota, ja syystä. Se ei ainoastaan kerro siitä, oletko tyytyväinen peiliin katsoessasi, vaan myös siitä, miten tunnet ja ajattelet kehostasi. Ja kuten arvata saattaa, tällä on vaikutusta itsetuntoosi, hyvinvointiisi ja mielenterveyteesi. Mutta miten voisit matkata kohti positiivisempaa kehonkuvaa? Istu alas, ota kupponen kuumaa ja anna minun kertoa kehonkuvasta ja miten voit sitä parantaa.

Kehonkuvan muodostuminen

Kehonkuvasi muodostuu monista palasista – kehosi koosta ja muodosta, yhteiskunnan ihanteista, median viesteistä, laihdutus- ja kauneusteollisuuden paineista. Sosiaalinen media on pullollaan ”fitspo”-sisältöä, joka usein korostaa ulkonäköä liikunnan ilon sijaan, ja se voi saada sinut tuntemaan, ettemme koskaan ole riittävän hyviä. Laihdutus- ja kauneusteollisuus kukoistavat näiden epärealististen ihanteiden voimalla, ja liikuntateollisuus on sidoksissa näihin molempiin. Tämä yhtälö voi olla myrkyllinen, koska se ei tue liikunnan harrastamista kestävällä tavalla.

Kehoinho ja kehohäpeä

Negatiivinen kehonkuva ei ainoastaan tee meistä onnettomia, vaan se voi myös vähentää haluamme harrastaa liikuntaa, jos negatiivinen kehonkuva lisää pelkoa tulla arvostelluksi. Negatiivinen kehonkuva voi myös ajaa meidät epäterveellisiin liikuntarutiineihin, kun yritämme epätoivoisesti muokata kehoamme vastaamaan epärealistisia standardeja.

Sanoilla on väliä

Sanoilla on väliä. Tapa, jolla puhut omasta ja muiden kehoista, heijastaa ja muokkaa suhdettasi kehoosi. Kriittinen ja negatiivinen puhe ei rakenna mitään positiivista. Aloita muutos puhumalla omasta ja muiden kehosta arvostavasti ja positiivisesti.

Rakenna positiivisempaa kehonkuvaa askel askeleelta

1. Koe liikunta

Liikunta ei ole vain keino muokata kehoa. Se on mahdollisuus kokea, mitä kaikkea upeaa kehosi pystyy tekemään. Aseta liikuntatavoitteeksi jotain muuta kuin ulkonäkö jakehon muuttaminen – keskity siihen, kuinka hyvältä liikunta tuntuu ja miten se antaa energiaa ja vahvistaa.

2. Tee kehollasi asioita

Käytä kehoasi. Olipa se sitten leipominen, rakentaminen, soittaminen tai laulaminen, nämä toiminnot auttavat sinua arvostamaan kehoasi ja sen kykyä tehdä asioita.

  1. Lopeta kehosheimaus

Lopeta negatiivinen puhe omasta ja muiden kehoista. Muista, että negatiiviset ajatukset ja sanat voivat siirtyä sinusta muihin. Kun muutat tapaasi puhua kehoista, alat nähdä ne uudessa valossa – myös omasi.

Matka voi olla pitkä, mutta palkitseva

Matka kohti positiivisempaa kehonkuvaa ei tapahdu yhdessä yössä. Se vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja ennen kaikkea armollisuutta itseäsi kohtaan. Muistuta itseäsi päivittäin siitä, miksi aloitit tämän matkan. Se ei ole vain matka kohti positiivisempaa kehonkuvaa, vaan matka kohti syvempää itsearvostusta ja onnellisuutta. Sinä ansaitset tuntea olosi hyväksi omassa kehossasi. Ja kyllä – se on mahdollista. Aloita jo tänään.

Jätä kommentti

Tässä blogissa saa kommentoida. Muistathan hyvät tavat. Poistan jälkikäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä laittomat sisällöt.  Arvostan eniten sellaista kritiikkiä, joka annetaan omalla nimellä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *