fbpx

Palveluksessanne: Size Inclusive Fitness Specialist

Palveluksessanne: Size Inclusive Fitness Specialist

Se olen minä!

Olen juuri saanut jatkokoulutuksen päätökseen ja olen valmis tositoimiin. Koulutukseni on peräisin Yhdysvalloista ja on siellä ensimmäinen laatuaan. Olen ensimmäisiä suomalaisia personal trainereita, joilla on tämä erikoiskoulutus. En ole vielä keksinyt tittelille suuhun sopivaa suomenkielistä nimeä, mutta ehkä sellainen löytyy.

Tavoitteena helposti lähestyttävä liikunta-ala kaikenlaisille kehoille

Yksi työtehtävistäni on luoda sellaista liikunta-alaa, johon kaikki tuntevat olevansa tervetulleita, kehon koosta tai muodosta riippumatta. Koska säännöllinen liikunta on tärkeää terveydelle ja hyvinvoinnille, tämä on tärkeää. Koulutuksessa keskityttiin paljon isompikehoisten ihmisten kokemuksiin, mutta on monia muitakin ryhmiä, jotka eivät tunne olevansa tervetulleita liikuntapaikkoihin.

Liikunnasta mukava, pitkäaikainen tapa

Liikuntakokemuksen tulee olla positiivinen, jotta liikuntaa jatkettaisiin, puhumattakaan että siitä tulisi säännöllinen osa elämää. On myytti, että isompikehoiset eivät haluaisi liikkua. He haluavat, jos olosuhteet ovat oikeat. Ja aina ne eivät ole. Ohjaajana autan asiakkaitani luomaan uuden, paremman suhteen liikuntaan. Suhteen, jossa ei ole mukana häpeää tai syyllisyyttä.

Kuntosalille tuleminen pelottaa monia

Yhdysvalloissa tehdyssä kyselytutkimuksessa puolet vastaajista sanoi, että liikunta kiinnostaisi, mutta kuntosalille tuleminen tuntuu pelottavalta. Tämän täytyy muuttua. Monilla on aikaisempia ikäviä kokemuksia liikunnasta, ja nämä kokemukset tulee korvata positiivisilla, jotta säännöllinen liikunta tulee mahdolliseksi. Minä omalta osaltani pyrin poistamaan psyykkisiä esteitä liikunnan tieltä.

Asiantuntevampaa palvelua isompikehoisille

Tavoitteena on palvella työssäni isompikehoisia paremmin. Isompikehoisilla on erilaiset fyysiset ja psyykkiset tarpeet liikuntaa aloittaessaan kuin hoikilla. Tämä tulee ottaa huomioon monilla pienillä, mutta silti tärkeillä tavoilla. Jo kehon mittasuhteet asettavat erityisvaatimuksia liikunnalle ja koulutukseni avulla kykenen ottamaan nämä tarpeet huomioon.

Esimerkkinä isompikehoisille

Yksi osa työtä on olla esimerkkinä sekä asiakkaille että alalle haluaville. Isompi keho ei tarkoita ettei harrastaisi liikuntaa, vaikka tällainen stereotyyppinen ajattelu onkin yhteiskunnassamme yleistä. Omasta kunnosta huolehtiminen kannattaa aina, eikä liikunta ole painopudotuksen väline. Miksi? Koska liikunta ei ole painonpudotuksessa kovinkaan tehokas keino (tästä kirjoittelen lisää blogiin myöhemmin). Ylipäätään ohjaamani liikunta on painonpudotusvelvoitteesta vapaata.

Jätä kommentti

Tässä blogissa saa kommentoida. Muistathan hyvät tavat. Poistan jälkikäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä laittomat sisällöt.  Arvostan eniten sellaista kritiikkiä, joka annetaan omalla nimellä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *